Padel på skolan

Vi kan nu presentera en riktigt rolig nyhet till nästa läsår. Då kommer du som är elev på Nova gymnasium att kunna spela padel på skoltid. Det är genom ett nytt samarbete med Padel Simrishamn som vi kommer att hyra in oss på den helt nybyggda padelhallen på Skansenområdet.
– Det känns fantastiskt roligt att kunna skicka med den här lilla avskedspresenten både till våra befintliga och kommande elever innan de går på sommarlov. Nu har de ännu en anledning att längta tillbaka till skolan i augusti, säger avgående rektorn Andreas Liljeglimt. 

Padel kom till Sverige redan på 90-talet men har de senaste åren närmast exploderat i popularitet, och nya banor byggs överallt i landet. Så även i Simrishamn. När vi besökte hallen under den sista skolveckan innan sommarlovet var det fortfarande ett par veckor kvar till invigningen. Den nya hallen på Skansenområdet kommer att ha fyra certifierade World Padel Tour-banor inomhus, och dessutom två utomhusbanor.

Padel kommer att erbjudas inom ramen för kursen idrott och hälsa 2 – vilket betyder att det är ett individuellt val. Redan i åk 1 kommer du att kunna prova på padel vid några tillfällen, om du vill spela mer kan du sen välja att ha det som ditt individuella val varje vecka i åk 2 och åk 3.

Det kan ju annars vara ett hinder för folk att man inte har råd…

padel på gymnasietIsak och Hugo på de nya banorna som inväntar en sista inspektion och godkännande innan de är spelklara. 

Hugo Pettersson och Isak Lundstedt som ska börja trean på Media tillhör de eleverna som ser mycket fram emot att kunna spela padel i skolan nästa läsår.
– Det känns underbart att vi kommer att kunna spela padel gratis i skolan. Det kan ju annars vara ett hinder för folk att man inte har råd att spela padel varje helg, så att vi kan ha det som ett alternativ i skolan tycker jag är toppen. Det roligaste med padel är att få idrotta med vänner, det är ett bra sätt att komma tillsammans och hitta på nåt.

Vi hinner knappt ställa färdigt frågan vad Isak gillar mest med padel innan han svarar…
– Att tävla! Även om man spelar för att det är kul kommer tävlingsinstinkten fram. Man vill alltid vinna.

Läs mer om Padel Simrishamn och den nya hallen här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *