Försäljning- och serviceprogrammet

Vad är god service? Hur skiljer det sig till exempel att sälja något i en fysisk butik jämfört med en nätbutik? Har kunden verkligen alltid rätt? Hos oss får du lära dig om försäljning, service och marknadsföring, i både teori och praktik.

Elev på APL på Coop

Du kommer att få en större förståelse för vad handeln innebär i ett större perspektiv, mellan länder och för världsekonomin. Du får lära dig om arbetsrätt, arbetsmiljö och regler på arbetsmarknaden. Efter gymnasiet kommer du att vara redo för många olika typer av jobb inom handel och marknadsföring, som till exempel säljare, inköpare, butiksledare och administratör. Du kommer också att få stor möjlighet att själv påverka vilken väg just du vill ta, inte minst genom din APL.

Ökade chanser till bra sommarjobb

Med din erfarenhet från praktiken kommer du att ha stora möjligheter att få sommarjobb på någon av dina APL-platser under turistsäsongen, vilket förutom att tjäna lite pengar ger ytterligare värdefull erfarenhet inför framtiden.

Sociala medier på ett nytt sätt

Med en modern profil på programmet försöker vi alltid hålla örat mot marken kring vad som händer inom området. Det betyder bland annat att vi använder oss av sociala medier i utbildningssyfte för att hålla oss uppdaterade i vad som händer på marknaden.

Du får en yrkestitel

Efter tre år hos oss är du redo att antingen ge dig ut i arbetslivet eller studera vidare. Med dig får du förutom en massa erfarenhet även en yrkestitel och kan skriva att du är “butikssäljare“ i ditt CV.

Tre år med Försäljning- och service-programmet

  • Grundläggande färdigheter i att kommunicera och tolka olika typer av information, samt kunskap inom service och bemötande.
  • Marknadsför både dig själv och en produkt i olika kanaler. Utveckla din egen unika försäljningsstil. Du får ta mer ansvar på din praktikplats andra året.
  • Lär dig starta ett företag, från idé till handling. Fördjupa dig inom ditt specialintresse och förbered dig inför arbetslivet.

Poängplan

Engelska 5

100

Engelska 6

100

Historia 1a1

50

Idrott och hälsa 1

100

Matematik 1a

100

Naturkunskap 1a1

50

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1a1

50

Svenska 1/Svenska som andraspråk 1

100

Svenska 2/Svenska som andraspråk 2

100

Svenska 3/Svenska som andraspråk 3

100

Entreprenörskap

100

Personlig försäljning 1

100

Servicekunskap 1

100

Affärsutveckling och ledarskap

100

Branschkunskap inom handel

100

Handel och hållbar utveckling

100

Praktisk marknadsföring 1

100

Information och kommunikation 1

100

Inköp 1

100

Besöksnäringen

100

Företagsekonomi 1

100

Personlig försäljning 2

100

Handel - specialisering

100

Praktisk marknadsföring 2

100

Logisitk 1

100

Evenemang

100

Individuellt val

200

Gymnasiearbete

100