En surrealistisk resa

Fredagen den 7 oktober påbörjade eleverna i årskurs två och tre SAMED-21 och SAMED-20 ett arbete kring abstrakta former och konstnärlig gestaltning. Som ett inledande inspirations-tillfälle åkte vi alla till Regionmuseet i Kristianstad som visade en spektakulär del av sina samlingar. Nils Trydings storslagna gåva till Kristianstad. Hans unika samling av Joan Mirós originalaffischer visades i sin helhet med 254 verk på Kristianstads konsthall. Detta sker endast vart tionde år.

Den Asien inspirerade lunchen inmundigades efter elevernas förslag på populära Rose Garden, där buffén erbjöd allt från Sushi till friterade bananer med mjukglass.

Vi avslutade dagen med att besöka en utställning om den svenska filmaren Jan Troells produktiva karriär. En mycket visuell och trevlig utställning med allt ifrån Utvandrarna och Nybyggarna till Ingenjör Andrées luftfärd. Som kuriosa så fanns det äkta artefakter från den riktiga expeditionen. Exempelvis konservburkar med tydliga bitmärken av isbjörn.

Fulla av intryck tog vi sedan bussen söderut tillbaka mot Simrishamn. Kommande veckor arbetade vi sen vidare med egna gestaltningar i kursen Digitalt Skapande 2 och här bland bilderna finns några av elevernas alster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *